Circa 100 de învățători și educatoare din Buzău riscă să îşi piardă posturile dacă în următorii şase ani nu vor face facultatea. Perosanele în cauză nu au absolvit studiile universitare de licenţă, în profilul postului, măsura fiind aplicată în baza unei ordonanţe de urgenţă publicată în Monitorul Oficial în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei.

Până la apariţia ordonanţei, în Legea 1/2011 era precizat că educatorii şi învăţătorii care deja erau încadraţi într-o funcţie nu erau obligaţi, neapărat, să facă o facultate. Mai exact, legea permitea echivalarea studiilor.

Am cerut urgent Ministerului Educaţiei măsuri şi precizări în ceea ce priveşte soarta celor care sunt în curs de echivalare a studiilor, adică a celor care urmează cursurile de trei ani în cadrul unor colegi… Problema acestei ordonanţe ridică controverse, pentru că nu este clară. Ca multe alte lucruri derulate în învăţământ şi asta este o mare tâmpenie. De la Funeriu şi până astăzi toţi vin cu măsuri aberante pentru învăţământul primar, pe care toţi miniştrii le continuă şi nu mai ştiu cum să le oprească,  a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar  Buzău, Ion Dobre.

Sindicaliștii apreciază că cel mai mult vor avea de suferit dascălii trecuți de o anumită vârstă, 50 de ani care în loc de pensie, riscă să se trezească pe drumuri pentru că nu vor avea 1.500-2.000 de lei să facă o facultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here