Astăzi, elevii absolvenţi ai clasei a XII-a vor susţine proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman. Oficialii de la Ministerul Educaţiei au transmis elevilor că trebuie să se aştepte la aceeaşi exigenţă ca şi în anii trecuţi, cu camere video în sălile de examen şi cu profesori supraveghetori extrem de exigenţi.

Probele scrise la bacalaureat au început pe 1 iulie cu limba şi literatura română, care a fost urmată de proba la limba maternă iar astăzi are loc proba obligatorie a profilului.

Subiectele la examenul de bacalaureat sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare.

Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Pentru a promova examenul, elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la bacalaureat trebuie să fie de cel puţin 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.

Examenul de bacalaureat va continua pe 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here