bacalaureat3

Zi plină de emoţii pentru aproape 2000 de adolescenți buzoieni. Absolvenţii care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de vară se întorc astăzi în sălile de clasă pentru sesiunea din toamnă. Din 1985 de elevi înscriși, 909 tineri vor încerca din nou să promoveze examenul de maturitate după ce în iulie au picat examenul. Alți 533 sunt din seriile anterioare, iar restul de 541 provin din rândurile corigenților. În județul Buzău,sesiunea e toamnă a bacalaureatului se va desfășura în 7 centre de examen.

În perioada 19-21 august, absolvenţii de liceu susţin probele de competenţe, prima fiind cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Liceenii mai susţin proba în limba maternă şi într-o limbă străină, iar joi şi vineri le vor fi testate competenţele digitale. Pe 26 august, absolvenţii de liceu vor începe probele scrise ale Bacalaureatului, primul examen fiind cel la limba şi literatura română. Rezultatele elevilor la examenul naţional vor fi făcute publice pe 2 septembrie.

După rezolvarea contestaţiilor, procentul celor declaraţi reuşiţi la sesiunea din vară a Bacalaureatului 2013 a crescut la Buzău 64,90 la sută, de la 63,99 la sută, procentul de la prima corectare. Astfel un număr de 33 de de elevi care iniţial nu fuseseră declaraţi admişi au ajuns după admiterea contestaţiei deasupra baremului de admitere.   Potrivit IŞJ Buzău, din cele 873 de contestaţii depuse de liceenii buzoieni, au fost reevaluate cu o diferenţă de punctaj de 0,5 un număr de 255 de lucrări. Dintre acestea, 123 au primit note mai mari decât la prima corectare iar pentru 132 de elevi, contestarea rezutatelor iniţiale a generat scăderea notei.  La limba română au fost depuse cele mai multe contestaţii, 368, dintre care 79 au fost punctate în plus şi 55, în minus.    În cazul a trei lucrări, care au fost revăzute de o nouă comisie de profesori, s-au înregistrat diferenţe de notare mai mari de un punct şi jumătate,  erorile fiind două la română şi una la istorie. un candidat care iniţial a avut 6,4 la română după contestaţie s-a ales cu nota 8,65, iar un altul care a făcut contestaţie la aceeaşi materie de la 4 a ajuns la 6,10. Un al treilea candidat a cărui notă a fost modificată substanţial a avut iniţial 5,5, iar după recorectare, 7,70. În urma sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2013, elevii buzoieni au depus nu mai puţin de 873 de contestaţii. Aproape jumătate dintre acestea au fost făcute la proba de Limba şi literatura română. Dintre cele 873 de contestaţii, 368 au fost depuse la proba de Limba şi literatura română, în timp ce la Matematică s-a cerut recorectarea a 168 de lucrări. De asemenea, absolvenţii de liceu din Buzău au mai depus numeroase contestaţii la disciplinele Istorie, Biologie şi Geografie. Lucrările au fost recorectate de o comisie dintr-un judeţ vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here