Examenul de bacalaureat de anul acesta, care a început pe 10 iunie, continuă cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Astfel, în perioada 25-28 iunie, elevii vor primi calificative în funcţie de modul în care vor răspunde la cele 3 probe din cadrul evaluării care se întind pe două zile şi durează, în total, aproape 3 ore.

Mai exact, elevii vor avea o probă de înţelegere a unui text audio, care cuprinde două subiecte (20 de minute), o probă scrisă, prin care este testată capacitatea de a înţelege un text citit şi de a produce mesaje scrise (120 de minute) şi o probă orală, unde candidaţii vor avea de răspuns la trei subiecte (15 minute pentru pregătirea răspunsurilor şi 10-15 minute pentru prezentarea lor în faţa comisiei).

Prima dintre probe va fi cea orală. Elevii vor răspunde, vor fi evaluaţi, vor primi calificativul corespunzator şi apoi vor ieşi din sală, aşteptând ca toţi colegii lor să termine. Abia apoi vor putea intra din nou pentru a susţine proba de înţelegere a unui text audio.

A doua zi se vor întoarce din nou pentru a susţine şi proba scrisă din cadrul aceluiaşi examen de evaluare a competenţelor lingvistice.

Deşi această probă nu este punctată cu note, ci cu calificative, ea este obligatorie. De altfel, rezultatele competenţelor nici nu vor fi trecute pe diploma de bacalaureat, elevii vor primi diplome separate. Scapă de această probă, însă, elevii care au deja un certificat ce atestă cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională.

Ceilalţi vor fi notaţi în funcţie de nivelul la care se situează, astfel: -:0-10 puncte, A1: 11-30 puncte, A2: 31-60 puncte, B1: 61- 80 puncte şi B2: 81- 100 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here