S-a dat startul înscrierii la școală, mai exact în clasa pregătitoare, pentru copiii care, la vară, vor finaliza grupa mare de grădiniţă. La nivelul judeţului Buzău sunt disponibile peste 180 de clase. Cele mai multe sunt solicitate la şcolile mari din municipiul Buzău. De pildă, Şcoala nr. 11 este pe primul loc, având în plan formarea a şase clase. Părinţii sunt aşteptaţi să îşi depună dosarele, cel mai important document fiind fişa de înscriere.
Prima etapă de înscrieri se finalizează în data de 26 martie. Intre 27 — 29 martie se vor procesa la unitatile de invatamant informatiile din cererile-tip de inscriere. Pe 29 martie se vor face procesarea de catre Comisia nationala a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice, si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

Totodata, programul pentru inscrierea in clasa pregatitoare 2018 prevede ca pe 29 martie se va face afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Intre 12-18 aprilie se vor depune cereri-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare are ca termen data de 23 aprilie.

Urmeaza, ca intre 24 aprilie si 4 mai, centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.
Inscrieriea in clasa pregatitoare 2018 – potrivit metodologiei, parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2018 inclusiv au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare. Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2018 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare, copiii vor fi inscrisi in grupa mare din invatamantul prescolar. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat, arata proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here