festival2În perioada 29-30 martie 2014 se va desfasura cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON. Proiectul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al MEN pentru anul scolar 2013-2014 si se va desfasura pe doua sectiuni: gimnaziu si liceu, fiecare avand si doua subsectiuni, individual si grup vocal. Concurentii vor prezenta cate doua melodii, una in limba romana si alta in limba franceza.

Programul festivalului va cuprinde: concursul de muzică francofonă pentru elevi de gimnaziu ( 29 martie, 11 h- 18 h) și elevi de liceu ( 30 martie, 11 h – 18 h), festivitatea de premiere ( 20 h). La aceasta ediție, se vor inscrie concurenti din regiunile Muntenia si Dobrogea ( judetele Constanta, Brăila, Galați, Vrancea, Prahova, Ialomita, Buzau, mnicipiul Bucuresti ), deoarece festivalul este considerat  etapa de calificare pentru concursul international de la Baia Mare. Trei castigatori de la concursul buzoian vor participa, in luna mai, la festivalul international Chants, Sons sur scène, Baia Mare. Detalii despre regulamentul festivalului si despre inscrieri se pot obtine consultand pagina de Facebook si site-ul asociatiei Centrul Cultural Francofon Buzau, cat si la adresa de e-mail:ccf.secretariat@gmail.com.

Avand in vedere interesul si dorinta elevilor de a concura la festivalul buzoian, Centrul Cultural Francofon Buzau  a pregatit premii de exceptie pentru aceasta editie: pentru elevii de liceu,  doua locuri gratuite la Centrele Internationale Francofone din Franta ( 4-30 iulie 2014, in parteneriat cu Lions Club Franta), unde vor avea ocazia sa viziteze Parisul si apoi sa mearga la Bordeaux pentru a desfasura activitati culturale impreuna cu tineri din intreaga lume. Doi dintre castigatorii la sectiunea gimnaziu vor beneficia de participare gratuita la tabara francofoniei de la Sarata Monteoru ( iulie 2014).

Toti ceilalti participanti vor primi, prin eforturile organizatorilor si ai partenerilor locali si internationali, diplome, trofee, mape, carti si alte obiecte promotionale.

Organizatorii vor prezenta și două spectacole de gală: sâmbătă, 29 martie 2014,  18 h –   concert sustinut de trupa RACINE CONGO din Bruxelles ( in parteneriat cu Asociatia belgiana Jeunes en Roumanie) și duminică, 30 martie 2014, ora 18 –  castigatori ai editiilor anterioare .

La aceasta editie a Festivalului de muzica francofona vor participa si  delegatii din partea Lions Club Franta  si dl Daniel Coulon,  presedinte al Asociatiei Jeunes en Roumanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here