ispasSecretarul general din Ministerul Educatiei, buzoianul Gabriel Ispas, a participat la o sedinta de amploare cu toti directorii de scoli din Capitala, care a avut ca tema combaterea faptelor de coruptie.

In timpul intalnirii, Ispas i-a avertizat pe profesorii unui liceu bucurestean sa nu mai stranga cei 270 de lei de la elevi pentru examenul de bacalaureat, avand informatia ca dascalii urmau sa faca acest lucru, potrivit Digi24.

Gabriel Ispas a precizat ca a fost informat in legatura cu acest lucru de o cunostina, care i-a spus ca exista discutii legate de strangerea acestor sume intre anumiti profesori.

„In plenul sedintei i-am avertizat, daca cineva avea de gand sa faca o asemenea prostie, sa isi bage mintile in cap. Daca s-ar fi ajuns la o asemenea chestiune, sanctiunea era de natura penala, dar fapta nu a existat”, a precizat Ispas.

Moderatorul i-a spus secretarului general ca fapta nu ar fi avut cum sa existe daca profesorii au fost avertizati, intrebandu-l pe acesta daca nu cumva i-a prevenit astfel pe corupti.

„Nu i-am prevenit, le-am spus ca, daca cineva vrea sa faca asta, sa se potoleasca”, a replicat acesta. Intrebat daca acest avertisment nu ar putea fi interpretat ca o favorizare a infractorului, Ispas a raspuns „categoric nu”, amintind ca este profesor de Drept si stapaneste domeniul.

Controale in patru scoli din Bucuresti. Scandalul invatatoarei care cerea spaga extinde ancheta

„Eu lansez o rugaminte catre toti profesorii din sistem, ca scopul nostru este de a preda, iar al elevilor de a invata. Orice interferenta in chestiuni legate de bani este ilegala”, a precizat acesta, adaugand ca nu l-a contactat personal pe directorul liceului unde exista suspiciuni ca se colecteaza bani pentru Bac.

„Categoric nu, nu am ce discuta cu directorul. Eu am transmis un mesaj general: ‘Nu faceti prostii, pentru ca se plateste'”, a conchis Ispas.

Sedinta Ministerului Educatiei cu cei peste 420 de directori de scoli din Bucuresti a fost organizata in contextul in care cazul invatatoarei spagare de la Scoala Generala nr. 10 a declansat o avalansa de dezvaluiri legate de profesorii care cer bani de la parinti sau elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here