Participanţii au  avut ocazia să-și demonstreze cunoștințele despre Uniunea Europeană şi creativitate în a reda, prin cuvinte si culori, modul în care percep mediul lor de viaţă ca parte a contextului european, fundamentat pe valori  comune: libertate, democraţie, stat de drept, egalitate si respect pentru drepturile omului.

Elevii de la cercul de creație literară au promovat proiectul în rândul buzoienilor, prezentându-le pliante și material reprezentative pentru Uniunea Europeană. De asemenea, buzoienii au scris, în jurnalul european, impresii și gânduri despre viitorul UE, despre locul României în această construcție europeană.

În cadrul acestor ateliere, s-au prezentat, în mod interactiv și ludic, informații despre Uniunea Europeană: țări membre, simboluri și valori europene. De asemenea, elevii au identificat steaguri și simboluri ale UE, au participat la cumpărături virtuale folosind moneda euro și au făcut, în cadrul improvizațiilor teatrale, călătorii imaginare în țările UE.

Reprezentanții IPJ Buzău au prezentat participanților: elevi, profesori si parinti,  măsuri de  prevenire a evenimentelor neplăcute în cazul unor deplasări în țările UE și  măsuri de siguranță rutieră. Elevii de la cercul de redacție- presă au filmat și fotografiat momente semnificative pentru a realiza un film al proiectului.

La activitățile propuse, au participat elevi, profesori și părinți  de la atelierele de specialitate ale Palatului Copiilor Buzău, de la Școala Gimnazială nr 11 Buzău, Școala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Atfer school Sf  Sava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here