copil calculator euro 200

Elevii buzoieni vor beneficia şi în acest an şcolar de sprijin financiar în vederea  achiziţionării de calculatoare prin programul Ministerului Educaţiei Naţionale „Euro 200”. Astfel, elevii cu posibilităţi materiale reduse, care vor să îşi cumpere un sistem PC, sunt aşteptaţi să îşi depună dosarele până pe 21 aprilie, la secretariatele unităţilor de învăţământ. Imediat după finalizarea sesiunii de depunere a dosarelor, comisiile delegate din cadrul unităţilor de învăţământ vor desfăşura anchete sociale, urmând ca în data de 31 mai să fie publicată, pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, lista cu dosarele declarate eligibile pentru acest program.

Potrivit calendarului pentru acest program, până pe 3 iunie la orele 18.00 vor fi afişate, la avizierele unităţilor de învăţământ, listele cu elevii beneficiari ai „Euro 200”. Începând cu această dată, elevii vor avea cinci zile la dispoziţie pentru a depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi publicate pe portalul dedicat programului, în data de 24 iunie. În perioada 24 iunie – 30 iulie elevii sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău pentru a-şi ridica bonurile valorice în vederea  achiziţionării calculatorului. Bonurile valorice vor putea fi folosite în magazinele de specialitate până la data de 31 august, cel târziu. După această dată, agenţii economici trebuie să se prezinte cu bonurile valorice şi cu chitanţele pentru a se face deconturile.

Beneficiarii programului „Euro 200” sunt toţi elevii şi studenţii din unităţi de învăţământ de stat sau private acreditate, care provin din familii cu venituri maxime brute de 150 lei pe membru de familie. Beneficiarii vor putea achiziţiona în baza bonului valoric un sistem desktop.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here