costianu bunÎn cadrul proiectului „Din spaţiul real în spaţiul virtual” sprijinit financiar de Consiliul Judeţean Buzău, elevii şi cadrele didactice ale Colegiului Economic Buzău au înfiinţat clubul de antreprenoriat „Sunt creativ”.

Principalul obiectiv al proiectului este de a oferi elevilor oportunitatea de a dobândi şi exersa competenţe antreprenoriale solicitate pe piaţa muncii. Activităţile din cadrul clubului urmăresc utilizarea de metode modern, un atu în fomarea generaţiilor viitoare de elevi.

O primă activitate a constat în organizarea unei “şcoli de toamnă” pentru viitorii antreprenori. Întâlnirea a avut loc pentru 2 zile la Monteoru, la Casa cu tei şi a constat din activităţi interactive destinate descoperirii conceptului de firmă de exerciţiu. Au participat 17 elevi din clasele a XI a şi a XII a însoţiţi de profesor Enuş Adina, profesor Poştovei Cătălina şi profesor Şerban Cornelia.

În cadrul întâlnirii au fost trasate liniile viitoarelor activităţi, printre propunerile tinerilor fiind: întâlniri cu agenţi economici, vizite la agenţi economici, organizarea de concursuri, participarea la competiţii naţionale destinate firmelor de exerciţiu, editarea unei reviste în doemniul antreprenoriatului, derularea şi diseminarea de proiecte internaţionale, organizarea de tabere, seminarii şi şcoli de vară pe teme antreprenoriale.

Următoarea întâlnire a mebrilor clubului “Sunt creativ” va avea loc pe 30 octombrie 2013, ora 12. 30 la Colegiul Economic Buzău. Invitaţi speciali sunt reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Buzău , respectiv ai Centrului Europe Direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here