Parteneriatul dintre Instituțiile de Învățământ „Lumina” și Colegiul Economic s-a încheiat cu participarea elevilor buzoieni la Gala Culturală Internațională, un spectacol de anvergură cu o investiție artistică și tehnică impresionantă, organizat de Fundația „Lumina”. 40 de elevi de la unitatea de învățământ buzoiană și 15 elevi de la Școala Gimnazială din Ulmeni au fost, pe 1 martie, printre cei aproximativ 6.000 de spectatori de la Sala Palatului.

Evenimentul a adus împreună, pe aceeași scenă, popoare și culturi diferite, dar care împărtășesc aceleași valori fundamentale. Copii talentaţi din România, Albania, Azerbaijan, Bangladesh, Franţa, Georgia, India, Kazakhstan, Kosovo, Mexic, Africa de Sud, Tanzania, Tunisia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Filipine şi Kenya au urcat pe scena din Bucureşti şi au oferit un program artistic la nivel profesionist, pentru care s-au pregătit aproape un an.

Participarea elevilor buzoieni la gala româno-turcă, intitulată „Culorile lumii”, a însemnat deschiderea spre cultură într-o epocă în care preocuparea esențială pare să fie  colectarea unui număr cât mai mare de like-uri pe Facebook. Accesul la gală s-a realizat pe bază de invitații acordate de parteneri cu titlu gratuit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here