absSituatie alarmanta in randul elevilor din judetul Buzau. La numai o luna de la inceperea anului scolar acestia au adunat peste 40.000 de absente, dintre care doar putin peste 14.000 sunt motivate.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca cea mai mare parte a elevilor, in special cei de liceu prefera sa isi petreaca timpul oriunde in alta parte, numai la scoala nu. Din acest motiv, in prima luna de scoala au adunat un numar impresionant de absente.

“La acest moment au fost centralizate un numar de 41.508 absente, dintre care doar 14.085 sunt motivate. Nu este o situatie normala si incercam sa stopam acest fenomen”, ne-a declarat Geta Burducea, inspector scolar general adjunct.

Campioni la numarul de absente sunt, culmea, elevii liceelor de prestigiu din judet. Este vorba despre elevii de la Liceul Economic, Colegiul Mihai Eminescu si Alexandru Vlahuta din Ramnicu Sarat. Conducerea Inspectoratului scolar ameninta ca se vor lua masuri imediate in cazul elevilor chiulangii.

“Masurile care se pot lua si pe care cu certitudine le vom lua sunt multiple. In primul rand luam legatura cu familiile pentru ca parintii ne sunt parteneri reali in ceea ce inseamna procesul de invatamant. Se poate merge pana la scaderea notei la purtare, la pierderea burselor acolo unde este cazul si chiar pana la exmatriculare, dar scopul nostru nu este sa apelam la astfel de masuri drastice, ci acela de a afla care este cauza acestor absente si sa incercam sa o inlaturam”, a mai spus Geta Burducea.

Si oamenii legii se implica in staparea acestui fenomen. Saptamanal, politistii din cadrul IPJ Buzau organizeaza actiuni pentru stoparea si prevenirea abandonului scolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here