elevi liceuConsiliul Național al Elevilor organizează, în această perioadă, a doua ediție a proiectului național ,,Ministru pentru o zi”. Anul trecut, un elev buzoian a fost desemnat ministrul Educației pentru o zi, Tudor Vlaicu, elev al Școlii nr. 2 din municipiul Buzău. Invitația de a ocupa această funcție i-a aparținut ministrului Remus Pricopie, care l-a cunoscut pe Tudor în cadrul unei vizite de lucru efectuată în luna iunie 2014 la Buzău.
Elevii din sistemul preuniversitar au oportunitatea de a-și depune candidatura pe platformaWaterfall Edu (www.Wedu.ro) până la data de 30 august, urmând ca, în perioada următoare, o comisie mixtă să evalueze proiectele candidaților. În a doua decadă a lunii septembrie, cei nouă ,,miniștrii pentru o zi“ îi vor dubla pe actualii guvernanți, reușind astfel să își contureze o nouă perspectivă asupra sistemului politico-administrativ din România.
Ministerele care s-au alăturat celei de a doua ediții a proiectului ,,Ministru pentru o zi” sunt Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul Apărării Naționale, ­Mi­nisterul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Ministerul Ener­giei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Antrenând nouă ministere ca parteneri, proiectul are ca scop o mai bună conștientizare a atribuțiunilor și responsabilităților pe care un lider implicat la nivel național le are, cât și diminuarea barierelor ce pot apărea între elevi și mediul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here