Colinde, cafenea pe întuneric, teatru forum, storytelling, goalball, vizite și un spectacol de la egal la egal, acestea sunt activitățile cuprinse în proiectul social „Ne unește adolescența’’, ajuns la cea de-a patra ediție, la care peste 150 de elevi ai Colegiului Economic Buzău, implicați în acțiunile atent realizate, au privit dincolo de bariere și au înțeles că au foarte multe în comun cu elevii de la școlile speciale. De cealaltă parte, tinerii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău și cei de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna’’ din Focșani au arătat că au foarte multe lucruri frumoase de oferit dacă sunt acceptați și încurajați.

Cea mai recentă activitate inclusă în acest proiect s-a desfășurat în județul Vrancea. Elevii de la Colegiul Economic și colegii lor de la  CSEI  „Elena Doamna’’ din Focșani au avut parte de o lecție de istorie  susținută la  Mausoleul de la Mărășești, important monument istoric dedidicat eroilor din Primul Război Mondial.  După scurta incursiune în istorie, a urmat vizitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna’’. Interpretul în limbaj mimico-gestual, profesor Lonia Popescu le-a explicat elevilor care sunt particularitățile limbajului folosit de persoanele cu deficiențe de comunicare verbală.  Tot aici, li s-a vorbit despre tehnicile origami și quilling, utilizate în realizarea produselor ,,hand made’’. Informațiile s-au transformat apoi în practică, elevii de la cele două școli fiind antrenați în realizarea de obiecte decorative.

Activitatea s-a încheiat într-un spațiu plin de istorie, cu un bogat patrimoniu legat de mari personalități ale culturii, științei și vieții politice naționale, ce reflectă epoca în care au trăit. Este vorba despre Muzeul Unirii, instituție cultural reprezentativă pentru reflectarea trecutului istoric a ,,Orașului de pe Milcov’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here