Elevii clasei a VI-a au susţinut, joi, ultimele probe din cadrul Evaluării Naţionale, matematică şi ştiinţele naturii, potrivit datelor calendarului de examene aprobat de Ministerul Educaţiei. Sălile în care au loc evaluările naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.
Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite sursa citată.
Peste 550.000 de elevi au susţinut evaluarea pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here