Zeci de elevi și profesori din 20 de licee tehnologice și școli profesionale din județul Buzău, au participat în stațiunea Poiana Brașov, la „Școala de vară a elevilor meseriași”, proiect educațional dezvoltat în cadrul campaniei naționale intitulată “România Meseriașă”. Activitățile au fost coordonate de experți pentru a genera schimbarea în școlile cu profil tehnic din județul Buzău, dar și în sistemul educațional din învățământuli professional., prin asimilarea unor tehnici complexe de comunicare și advocacy.

Profesorii au învățat la școala de vară, cum să sprijine activitatea elevilor, cum să le devină mentori prin intermediul unui curs de dezvoltare de abilități de viață pentru elevii pe care-i pregătesc, pentru a-și defini misiunea, viziunea, obiectivele și planul de acțiune al Ligii Elevilor Meseriași.

Cei 27 elevi și 23 de profesori de la liceele tehnologice din Buzău, selectați pentru participarea la ediția din 2018 a „Școlii de Vară a elevilor meseriași”, au parcurs în perioada 19-26 august un program intensiv de pregătire la Poiana Brașov.

Participanții din cadrul Ligii Elevilor Meseriași au trecut printr-un proces complex de selecție după ce au fost chemați la interviuri cu juriul de experți în leadership, comunicare și sustenabilitate.

Membrii Ligii fuseseră votați de colegii lor în urma unei campanii de promovare a proiectului în școlile din învățământul tehnic și professional din județul Buzău.

Cursurile de leadership și comunicare pentru elevi, au fost susținute de Fundația LEADERS, iar cele pentru de dezvoltare de abilități de viață la copii și tineri pentru profesori, susținut de către Fundația Pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În județul Buzău peste 9000 de elevi învață în instituții de învățământ tehnic și profesional, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din totalul la nivel național. De aceea, acest nou proiect a avut ca punct de plecare județul Buzău.

Liga Elevilor Meseriași este primul grup de inițiativă al elevilor din învățământul tehnic și profesional, care își propune aducă în dezbatere la nivel local și național problemele elevilor din învățământul tehnic și professional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here