Colegiul Economic organizează, la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, expoziția fotografică „Pe plaiuri buzoiene”, al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 17 februarie, ora 13,00, la care vor participa reprezentanți ai instituțiilor din domeniul educațional,  administrativ și cultural precum și profesorii și elevii implicați în realizarea sa.

Expoziția „Pe plaiuri buzoiene” este parte componentă a proiectului internațional IBRAVE (Improving Branding of Rural Areas Through Vocational Educațion) realizat în cadrul programului ERASMUS +. Galeria conține cele mai frumoase fotografii realizate de elevii economiști în excursiile organizate în toamna acestui în școlar în mai multe zone din județ (Berca – Vulcanii Noroioși, Dealul Istrița, Bozioru, Siriu, Cislău, Măgura și Mânzălești). Scopul este acela de a promova și  înțelege  cât de frumos este județul nostru și cât de multe obiective turistice ce trebuie vizitate există aici.

„Centrul Cultural <Alexandru Marghiloman>, partener al Colegiului Economic Buzău în proiectul amintit, va fi gazda expoziției ce poate fi vizitată în intervalul 17–27 februarie, conform programului entității culturale. Deși nu a trecut niciun an de când a fost deschis, Centrul a fost o locație perfectă pentru desfășurarea evenimentelor destinate iubitorilor de frumos. <Pe plaiuri buzoiene> este prima expoziție realizată de elevi aici. După ce tinerii economiști <au spart gheața>, se preconizează că vor urma și alte unități educative ce-și vor manifesta intenția de a valorifica abilitățile copiilor într-un cadru special. Proiectul IBRAVE nu se va opri aici. Excursiile organizate în cele mai frumoase zone din județ și expoziția menită a evidenția talentul artistic al tinerilor  vor fi precedate de participarea la Târgul Național de Turism, lansarea revistei <Cheia succesului în afaceri>, realizarea filmulețelor de promovare a zonelor vizitate și premierea celor mai bune pachete promoționale”, se arată într-un comunicat de pres„ al instituției.

Proiectul „IBRAVE – Îmbunătățirea brandingului zonelor rurale prin învățământul profesional” este finanţat în cadrul programului Erasmus + al Comisiei Europene, pe perioada 2014-2016. Institutiile partenere ale acestui proiect sunt: Primăria oraşului Ceutí/ Spania, Tranemo Kommun/ Suedia, Lemvig Kommune/ Danemarca, Colegiul Economic Buzau/Romania, Vzw Midwest Development/ Belgia, Ekonomska Skola Braca Radic/ Croatia, Exesios/ Marea Britanie, Universitatea Almería/ Spania. Principalul scop al proiectului este acela de a îmbunătăţi imaginea comunităţilor în scopul atragerii de turişti  şi a creşterii capacităţii turistice. Obiectivul principal îl constituie dezvoltarea prin cooperare transnaţională a competenţelor vocaţionale de explorare a metodelor actuale de brenduire şi identificarea metodelor celor mai eficiente la nivel de municipalităţi pentru o mai bună colaborare cu IMM-uri din turism şi crearea unor zone locale de interes unde rezidenţii şi turiştii să dorească să se stasbilească şi să creeze oportunităţi de muncă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here