Poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară Buzău şi-au propus ca, de Ziua Educaţiei, să-i înveţe pe tineri că alegerile greșite le pot schimba viața, în cadrul activității „Află din greșelile altora ca tine cum e să plătești mai scump decât ai preconizat!”, printr-o vizită la un penitenciar. 

În această dimineaţă, poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară Buzău au oferit posibilitatea unor liceeni să viziteze Centrul de Detenție Brăila-Tichilești.

Astfel, cei 13 participanți au fost inițiați în tainele disciplinei penale, luând la cunoștință despre ultima fază a procesului penal și anume…DETENȚIA.

Elevii au fost însoţiţi de instructorul de educație din cadrul Serviciului de tip Rezidențial Apartamente Buzău şi de poliţişti de la Siguranţă Şcolară, Proximitate şi Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău. Totodată, în cadrul centrului de detenţie, s-au alăturat activităţii ofiţerul educator şi şeful Biroului asistenţă psihosocială.   

Vizita la Centrul de Detenție Brăila-Tichileşti face parte din Proiectul educaţional „O zi în penitenciar”, care se va derula pe parcursul întregului an școlar 2021-2022.DSC01520 1Poliţiştii şi-au propus îmbunătăţirea gradului de informare a elevilor de liceu cu privire la răspunderea penală a minorilor şi la consecinţele imediate suportate de un minor în această situaţie.

De asemenea, prin dialogul purtat în permanenţă în timpul vizitei, poliţiştii au subliniat importanţa formării unor atitudini de rezistenţă la presiunea grupului şi necesitatea implementării unor modalităţi de selecţie a anturajelor fără risc infracţional.

Proiectul vizează, totodată, valorificarea experiențelor de viață ale deținuților, conștientizarea efectelor pe care le are încarcerarea asupra individului, dar și evidențierea necesității respectării regulilor de conduită socială.

La finalul vizitei inedite, tinerii au concluzionat că activitatea a fost una complexă, care i-a impulsionat să reflecteze la experiența de astăzi, dar și la viitor.

În speranţa că a fost o experienţă UNICĂ şi că niciunul dintre partenerii noştri liceeni nu va reveni la Tichileşti, le urăm tuturor un orizont frumos şi cu alegeri inspirate!, au transmis oficialii de la Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here