“Cititul nu îngraşă! Hoţii nu citesc, cititorii nu fură!”, acestea mesaje se găsesc pe gardul unei bisericii din Buzău, unde preotul paroh al lăcaşului de cult a înfiinţat o minibibiliotecă în aer liber. Cărţile au fost donate de enoriaşi, iar cei interesaţi pot împrumuta volumele.

Ideea îi aparține preotului Romeo Ene de la parohia „Sfântul Dumitru” din Buzău a pornit de la lipsa bibliotecilor sau librăriilor din oraş precum şi de la îndepărtarea tinerilor de lectură. A înfiinţat în faţa bisericii o minibibiliotecă în aer liber cu cărţile donate de enoriaşi.

”Regulamentul bibliotecii: împrumutati o carte, mergeți într-un loc liniștit, citiți toate paginile, povestiți prietenilor ce ați citit, aduceți cartea înapoi pe raft și repetați procedura săptămânal. Astăzi am aflat că la nivel național, în ultimii ani, s-au inchis câteva sute de biblioteci, în Buzău am observat că sunt din ce in ce mai puține librării (locuri în care se vând cărți), iar spațiu alocat acestora este din ce în ce mai restrans. Nu este de ajuns sa cumperi cărți „pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, ci este esențial să citești „non multa, sed multum”. Împrumutați cu încredere! Cărțile nu fac zgomot, daca citiți nu veți fi intrerupți de publicitate și vă asigurăm că cititul nu îngrașă. Dacă aveți o bibliotecă pe care nu o mai folosiți, o puteți dona. Detalii în privat. La biserica „Sf. Dumitru” vom organiza, în curând, un cenaclu literar. Voi reveni pentru cei interesați,” a spus părintele Romeo Ene.

Pentru ca lectura să fie mai plăcuta, unii enoriaşi au donat pe langă cărţi, fructe, dar şi alte produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here