elevPregătirile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare au întrat în linie dreaptă, astăzi fiind afişate şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ. inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar, a programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor (solicitată de părinţi) şi a unităţilor/ instituţiilor în care se realizează evaluarea.
Unităţile şcolare buzoiene vor organiza „Ziua Porţilor Deschise” pe 26 februarie pentru a-i primi pe părinţii şi copiii care vor intra din toamnă la clasa pregătitoare. În judeţul Buzău se vor forma în anul şcolar 2015-2016 un număr de 203 clase pregătitoare la care vor studia un număr de 4.025 de copii.
Admiterea se realizează şi anul acesta pe baza domiciliului, astfel încât, elevii pot opta în primul rând pentru şcoala de circumscripţie şi abia mai apoi, în limita locurilor rămase vacante pot alege o altă şcoală.
Completarea cererilor de înscriere online sau la unitatea de învătământ la care se solicită înscrierea copiilor este programată în perioada 23 februarie-13 martie.Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor se va realiza zilnic în intervalul orar 8,00- 20,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta). În perioada 16-20 martie se vor procesa cererile de înscriere şi se vor repartiza copiii în şcoli iar în intervalul 20-21 martie se vor afişa candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere si lista copiilor neînscrişi dupa prima etapă de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here