eleviElevii claselor a IV-a se pregătesc pentru prima testare amplă a cunoştinţelor acumulate pe parcursul şcolii primare. Mai au la dispoziţie o zi pentru recapitulare, iar pe Internet au apărut şi modele de subiecte pentru această Evaluare Naţională la clasa a IV-a, atât la Limba română cât şi la Matematică.

În cele două zile de examen, respectiv 28 şi 30 mai, subiectele vor fi primite de şcoli on-line, prin intermediul reţelei de internet, şi vor fi multiplicate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în funcţie de numărul elevilor supuşi evaluării.

Examenele de Evaluare Naţională pe care le vor susţine elevii la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor începe în data de 28 mai şi se vor finaliza pe 6 iunie. Mai exact, după evaluarea la clasele a IV-a urmează testările pentru elevii de a II-a, respectiv în zilele de 2 şi 4 iunie, iar în intervalul 5-6 iunie vor susţine evaluarea copiii din clasele a VI-a. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog. Prin aceste testări atât elevii cât şi părinţii şi profesorii vor fi puţi în faţa realităţii în ceea ce priveşte nivelul de pregătire al copiilor şi vor putea începe “acoperirea” lacunelor, aşa încât să se pregătească din timp pentru adevărata Evaluare Naţională, din clasa a VIII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here