elevi navetaPeste 1000 de elevi de liceu buzoieni au datorii în acest moment, pentru navetă, la firme de transport, spune  fostul șef al ISj Buzău, consilierul județean PDL Florina Stoian. „Din octombrie anul trecut și până acum nu li s-a mai achitat niciun ban de navetă. Au un an școlar datorie. Firmele de transport i-au anunțat că nu-i vor mai transporta pe datorie, iar familiile în niciun caz nu au de unde să achite acești bani. Prin lege, ministerul se obligă să le plătească cheltuielile cu naveta.    Este o situație fără precedent. Deja, în lunile mai iunie, la sfârșitul anului școlar, foarte mulți elevi navetiști au absentat de la ore, n-au mai venit la săptămânile de practică motivând că nu au bani să-și plătească naveta, Inspectoratul nu le-a mai achitat și firmele nu-i mai transportă”, spune Florina Stoian.  Iar imposibilitatea acoperirii costurilor cu naveta va duce la creșterea abandonului școlar, spune Stoian.

Din păcate, veștile dinspre Ministerul Educației nu sunt îmbucurătoare. Oficialii de la Educație au anunțat că vor plafona plata navetei la o sumă maximă iar diferența o vor achita părinții elevilor, din propriu buzunar.

Numeroasele semnale de alarmă trase pentru deblocarea fondurilor de navetă a elevilor au rămas fără ecou. Chiar liderul PDL Buzău, deputatul democrat-liberal Cezar Preda a avut  în luna aprilie o interpelare a ministrului Educației, pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here