Mai multe școli din județul Buzău vor avea directori noi. Este vorba despre 36 de posturi de conducere unde aceste funcţii nu au fost ocupate prin concurs, cele mai multe din mediul rural. Au fost şi 4 unităţi de învăţământ unde nu s-a înscris niciun candidat. Este vorba de şcolile gimnaziale din localităţile Largu, Bozioru, C. A Rosetti şi Valea Salciei.

Cadrele didactice din judetul Buzau, care au aspirat la funcţii de conducere în şcoli, au avut la dispoziţie, în această vară, 36 de posturi, 25 pentru funcţia de director şi 11 pentru funcţia de director adjunct. Este vorba despre unităţile de învăţământ unde aceste funcţii nu au fost ocupate prin concurs sau unde nu s-a înscris niciun candidat, asa cum s-a intamplat la şcolile gimnaziale din localităţile Largu, Bozioru, C. A Rosetti şi Valea Salciei.

Examenul a avut loc zilele trecute la Inspectoratul Şcolar Buzău. Candidaţii declaraţi reuşiţi vor fi numiţi în funcţie prin detaşare în interesul învăţământului, pană la 1 septembrie. Selecţia cadrelor didactice pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct a constat în susţinerea unui interviu. Pentru a promova examenul, cadrele didactice trebuiau să obţină minim 21 de puncte din 30 posibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here