bacalaureat 2011Rezultatele slabe obţinute la examenul de Bacalaureat din vara anului trecut, reduc numărul de clase a IX-a. Astfel, în liceele unde procentul de promovare a fost mai mic de 15 la sută, vor fi mai puţine clase a IX-a, potrivit unui ordin al Ministrului Educaţiei care se va aplica din anul şcolar următoar.

În Buzău, pe lista unităţilor de învăţământ în pericol de a rămâne  cu mai puţine clase se află Grupul Şcolar Industrial din Râmnicul Sărat dar şi Grupurile Școlare din Berca, Beceni sau Smeeni. La examenul de Bacalaureat din vara anului trecut, la nivelul judeţului Buzău, procentul de promovare a fost de doar 54,28 la sută.
Prevederea de reducere a numărului de clase a IX-a la liceele cu promovare slabă la Bacalaureat este cuprinsă în Metodologia pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2012-2013. Potrivit aceleiaşi metodologii, unităţile de învăţământ de nivel liceal unice la nivel de localitate, precum şi cele care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a sunt exceptate de la această reglementare.

Propunerile pentru planul de şcolarizare din 2012-2013 trebuie elaborate în perioada următoare, de reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here