Absolvenţii de clasa a VIII-a au mari emoţii în ceea ce privește rezultatele pe care le vor obţine la proba de matematică din cadrul examenelor naţionale, subiectele fiind considerate de ei destul de dificile. Elevii au avut la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva subiectele la matematică însă la ieşirea din sala de examen nu s-au arătat foarte mulţumiţi de ceea ce au scris în teze.

„La ultimul subiect a fost destul de greu. Trebuia să aflăm măsura unghiului dintre o dreaptă, planul şi distanţa de la un punct la plan. Acesta a fost pentru mine cel mai dificil. Sper să obţin o notă mare“, susține un elev.

Unii elevii au fost nemulțumiți de faptul că nu au putut înţelege foarte bine enunţul tuturor problemelor. „Au fost destul de grele subiectele. Mă aşteptam să fie mai uşor. Problema de la subiectul trei, de la geometrie, mi s-a părut foarte grea. Nu am prea putut înţelege foarte bine enunţul“, ne-a declarat alt elev.

Chiar dacă elevii susţin într-un glas că subiectele propuse la proba de matematică au fost destul de dificile, profesorii de matematică sunt de altă părere. Ei spun că subiectele nu ar fi trebuit să îi pună în prea mare dificultate pe elevi.
„Subiectele au avut un grad de dificultate mediu, fiind asemănătoare cu cele de la simulare, dar mai simple. Un elev de nivel mediu ar fi trebuit să ia cel puţin nota 6 sau 7”, susține un profesor de specialitate.

Vineri, 24 iunie vor fi afişate rezultatele şi tot în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 18.00, vor fi depuse contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor are loc în perioada 25 – 26 iunie, iar în ziua de 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here