bacalaureat 20112Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a stabilit calendarul olimpiadelor pentru anul şcolar 2011 – 2012. Astfel, pentru etapa judeţeană, olimpiada de matematică se va susţine în data de 10 martie, în aceeaşi zi având loc şi faza judeţeană a olimpiadei la ştiinţe socio – umane.

Faza judeţeană a olimpiadelor de informatică, biologie, istorie şi geografie se va desfăşura la data de 3 martie. Olimpiada de ştiinţe ale pământului şi Olimpiada de ştiinţe pentru juniori se vor desfăşura la nivel judeţean în data de 26 mai. Nu în ultimul rând, olimpiada la limba engleză se va desfăşura în intervalul 25 februarie – 3 martie. Elevii care vor obţine rezultate bune în cadrul etapei judeţene se vor putea califica la faza naţională.

Fazele naţionale vor debuta în perioada 1 – 7 aprilie cu olimpiada la geografie, ce se va desfăşura în localitatea doljeană Craiova. La Ploieşti se va desfăşura, în perioada 2 – 7 aprilie, faza naţională a olimpiadei de biologie. Olimpiada la matematică se va desfăşura în două etape. Astfel, prima etapă va avea loc în perioada 2 – 6 aprilie la Constanţa şi se va adresa elevilor de clasele VII – XII, iar cea de-a doua etapă este programată să aibă loc în intervalul 25 – 27 mai la Bistriţa şi este adresată elevilor de clasele a V-a şi a VI-a.

Olimpiada de informatică se va desfăşura la Iaşi, în perioada 2 – 6 aprilie, iar faza naţională a olimpiadei de istorie se va desfăşura în perioada 3 – 7 aprilie, la Iaşi. Olimpiada la ştiinţele pământului se va desfăşura în perioada 23 – 28 iulie, iar Olimpiada la ştiinţe pentru juniori va avea loc în intervalul 30 iulie – 4 august la Constanţa. Data la care se va desfăşura faza naţională a olimpiadei de Limbă Română urmează a fi stabilită în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here