rezultate titularizare

Procentul de promovare la nivel de județ a fost  de 51, 5% anul acesta la examenul de titularizare, peste media națională. Însă doar patru candidați au reușit să obțină anul acesta nota 10, trei fiind anterior suplinitori, iar unul fiind la prima încercare de intrare în învățământ, fiind absolvent promoția 2013. Pentru a obține una din cele 134 de catedre titularizabile, candidații au avut nevoie de cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.  Iar 328 de cadre didactice au reușit performanța. Alți 205 au obținut între 5 si 6,99. Pentru angajarea pe perioadă determinată – SUPLINIRE,  candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului, la nivelul județului Buzău fiind disponibile 350 de locuri pentru profesori suplinitori. În total, 83,67% au luat note peste 5 și pot spera la un post în învățământ.

Ministerul Educaţiei precizează că profesorii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii  în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene. Cererile de recorectare a lucrărilor s-au primit luni, 5 august, imediat după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00,  şi marți, 6 august, între orele 8.00 şi 15.00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.

După rezultatele finale, urmează repartizarea posturilor în învăţământul preuniversitar. Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.

Examenul de titularizare de anul acesta nu a fost lipsit de incidente. Cinci cadre didactice au fost eliminate din examen după ce au fost prinse având asupra lor telefonul mobil, cu intenţia de a copia. Alţii au părăsit examenul pentru că nu s-au simţit suficient de pregătiţi să-l susţină. Examenul s-a desfăşurat în două centre de examinare: Colegiul Economic şi Colegiul „C. Angelescu”. Cea mai mare concurenţă, aproximativ 30 de candidaţi pe un post, a fost la catedrele de Limba Română şi cele de limbi străine. Cele mai multe posturi titularizabile sunt însă la Învăţători (31), Matematică (22) şi Educatori (19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here