suplinitoriRezultatele slabe obţinute la examenul de suplinitori calificaţi au fost contestate în număr destul de mare. Astfel, mai mult de jumătate dintre candidaţii care au luat note dub 5 au depus contestaţii, în speranţa că punctajele li se vor mări în urma reevaluării tezelor şi mai au astfel, o şansă la catedră. Tezele contestate au fost trimise prin fax către centrele de corectare din alte judeţe, iar rezultatele finale le vor fi comunicate candidaţilor joi, 11 august.

Potrivit rezultatelor comunicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, din cei 163 de candidaţi care au luat parte la examenul de suplinitore, 79 au obţinut medii mai mici de 5. 15 profesori au primit note cuprinse între 1,00 şi 2, iar cea mai mică notă primită a fost de 1,25 la disciplina Limba şi Literatura Engleză.

Şedinţele publice de repartizare prin suplinire pe posturile netitularizabile vor avea loc în perioada 24-28 august. Anul acesta, au fost puse la dispoziţia celor care vor să lucreze în sistemul educaţional ca suplinitori calificaţi sau necalificaţi peste 350 de catedre complete şi incomplete. Orele ce vor rămâne totuşi neocupate vor fi împărţite profesorilor interesaţi în regim „plata cu ora“, până la jumătate de normă, iar cu normă întreagă doar în cazul învăţătorilor şi educatorilor. Prioritate la ore vor avea profesorii titulari, urmaţi de suplinitorii calificaţi şi pensionarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here