CLASA-0-1024x776In scolile buzoiene pregatirile pentru clasa 0 au luat sfarsit. Mobilierul a sosit si chiar a fost achitat, iar de la 16 septembrie putin peste 4000 de copii vor incepe cursurile. In ceea ce priveste numarul de elevi in salile de curs, acestea variaza in functie de cereri. In unele scoli sunt peste 25 de elevi intr-o clasa, in timp ce in altele abia daca se strang 10.

Anul acesta, in plus fata de anul trecut, au fost comandate si au sosit o mie de banci noi in scolile din judetul Buzau. Cu acestea se va completa necesarul pentru cei peste 4000 de elevi inscrisi.

“Anul acesta sunt cu o mie de elevi mai multi inscrisi decat anul trecut, asa ca a trebuit sa dam comanda de mobilier. Acesta a sosit in scoli si a fost si platit. Avem anul acesta peste 4000 de elevi inscrisi. In functie de cereri avem si numarul de elevi la clase. De exemplu, sunt scoli unde cererea a fost foarte mare si aici avem peste 25 de elevi la clasa, dar avem si scoli, in special in mediul rural, unde sunt 8-10 copii la curs”, ne-a declarat Geta Burducea, inspector scolar general adjunct.

In municipiul Buzau, scolile ci cele mai multe cereri de inscrieri au fost Scoala 15, 11 si 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here