400 de elevi, câştigătorii etapelor judeţene ale olimpiadie de biologie, au ajuns la Oradea, unde au participat la Olimpiada Națională de Biologie. Au mai participat şi 35 de profesori care au format comisia de evaluare şi 49 de profesori însoţitori. Organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, concursul trebuia să adune 409 elevi, însă 9 dintre aceştia, toţi olimpici din judeţul Bacău, au fost implicaţi săptămâna tracută într-un accident rutier, chiar în timp ce veneau spre Oradea. Astfel, din judeţul lor, au ajuns la olimpiadă doar doi elevi, care au venit cu părinţii lor cu maşina.
La Olimpiada Națională de Biologie, reprezentanții județului Buzău, 5 elevi (3 de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unul de la Școala Gimnazială Nr. 11 și o elevă de la Colegiul Național „Al. Vlahuță” Râmnicu Sărat), din diferiţi ani şcolari, toţi câştigători ai fazelor judeţene au obținut rezultate remarcabile: 2 premii I, un premiu II, o mențiune a Ministerului Educației Naționale și un premiu special.
Vorbim aici despre David Andrei Vlad, elev în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău și Ștefan Georgian Mușat, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (ambii au obținut premiul I); Ana-Maria Ciaușu, clasa a X-a, Colegiul Național „Al. Vlahuță” Râmnicu Sărat (premiu II); Adriana Necula, elevă în clasa a XII-a, de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (mențiune MEN) și Andreea Georgiana Cebic din clasa a XI-a, la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău (premiu special).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here