bobo gradiIntreaga lume a sarbatorit ”Ziua Mondiala a Curateniei”. Aceasta zi s-a dorit a fi o constientizare si o reamintire a faptului ca protejarea mediului inconjurator trebuie sa reprezinte un stil de viata, nu doar un eveniment in sine.

Cu aceasta ocazie, prescolarii de la Gradinita “Boboceii” din Micro 3, inarmati cu lopeti si greble, alaturi de educatoare au plantat copaci in curtea institutiei de invatamant. Copii au dorit, in acest fel, sa sarbatoreasca Ziua Mondiala a Curateniei, sa infrumuseteze curtea gradinitei si sa atraga atentia adultilor asupra obligatiei de a mentine planeta curata.

De asemenea, copiii au sarbatorit in acest fel si Ziua Internaţională a ONU pentru Pace. Despre ambele evenimente, prescolarii au aflat de la educatoarele care au pregatit actiunea cu grija.

DSCF2597“Este un eveniment important, la noi, Gradinita “Boboceii” din Micro 3. Vrem san e aliniem celorlalte comunitati din intreaga lume, sa sarbatorim Ziua Internaţională a ONU pentru Pace 23 septembrie, Ziua Mondiala a Curateniei. Ne-am gandit sa organizam o actiune de ecologizare sis a tragem un semnal de alarma tuturor oamenilor sa participe la protejarea naturii, a intregului mediu inconjurator deoarece stim cu totii ca el este factorul principal datator de viata pentru moi toti”, ne-a declarat educatoarea Paula Stroe, director Gradinita Boboceii din Micro 3.

In 1993, a fost stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, in parteneriat cu organizatia Clean Up the World, Ziua Mondiala a Curateniei. Sarbatoarea are scopul de a inspira si a indemna comunitatile sa curete, sa imbunatateasca si sa protejeze mediul, prin realizarea de actiuni care pot varia de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori si arbusti, la proiecte referitoare la conservarea apei si a energiei.

Ziua Internationala a Curateniei incearca anual sa ne aminteasca fiecaruia dintre noi ca un mediu curat este un mediu sanatos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here