Primarul Constantin Toma a luat la verificata școlile şi grădiniţele din municipiul Buzău. Edilul şef merge din unitate în unitate pentru a vedea personal condiţiile în care vor învăţa anul acesta elevii şi preşcolarii. “Vreau să fac cele 37 de centre bugetare: şcoli, grădiniţe, creşe, personal verific. La singura rectificare de până acum, cei mai mulţi bani, ce-am redus de peste tot, am dat la şcoli,” a declarat primarul Constantin Toma.
O situație critică se înregistrează la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Buzău, unde e nevoie de o serie de lucrări de reabilitare. Pentru moment, autorităţile locale au alocat bani în vederea realizării proiectului privind refacerea faţadei liceului. După acest pas, urmează identificarea unor surse de finanţare pentru lucrările propriu-zise. “Liceul Mihai Eminescu este într-o situaţie extraordinar de proastă. Am alocat în rectificarea de buget o sumă pentru proiect, pentru că nu putem finanţa din nici o sursă dacă nu avem un proiect. În momentul acesta începe partea de proiectare, urmând să găsim finanţare. Sunt mai multe variante. Din păcate, pe fonduri europene, mai puţin, pentru că este monument istoric , categoria A şi ar trebui să-l reparăm scoţând copiii afară, transformându-l în muzeu. Nu ne putem permite una ca asta. Vom găsi alte variante”, a mai spus Constantin Toma.
Există şi unităţi de învățământ care l-au încântat pe primarul orașului.  “Am fost impresionat foarte tare de Liceul D. Filipescu. Este extraordinar ce-au putut să facă profesorii şi elevii acolo. Totul este la nivel de Hasdeu. Nu mă aşteptam. Au ultimele dotări posibile, curăţenie extraordinară,” spune primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here