profesori-protest-valeriu-tProfesorii buzoieni fac apel la şefii învţământului să găsească o soluţie pentru majorarea salariilor. Negocierile legate de mărirea lefurilor dascălilor au fost amânate până pe 15 septembrie. Cadrele didactice au primit o majorare de 5% în martie şi aşteaptau o nouă creştere, tot de 5 procente, de la 1 septembrie. Dar pentru că majorarea este destul de mică, profesorii cer guvernanţilor încă o mărire, de 15%, de la 1 octombrie, astfel încât să ajungă la o majorare de 25 de procente, la fel ca medicii.
În proiectul noii legi a salarizării bugetarilor este prevăzută o creştere a salariilor pentru profesori, în medie, cu 70%, în etape. Totuşi, profesorii vor ca o majorare consistentă să se facă mai devreme, de la 1 octombrie, cum se va întâmpla în cazul angajaţilor din sistemul sanitar. Personalul nedidactic din învăţămînt beneficiază de o creştere a salariilor cu 12%, de la 1 august.
Sindicatele din Educaţie au ameninţat cu proteste de amploare dacă salariile personalului didactic nu sunt majorate suplimentar. Sindicaliştii se gândesc chiar să boicoteze începerea noului an şcolar, în cazul în care Guvernul nu le ascultă revendicările. O astfel de decizie se impune de urgenţă, după majorările acordate demnitarilor şi medicilor, susţine Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here