Mii de sindicalisti protesteaza pentru a cere salarii decente, in cadrul unui miting organizat de cele patru confederatiile sindicale cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, in fata Palatului Parlamentului

Sindicaliștii din învățământ au stabilit calendarul protestelor. Guvernanţii nu au fost dispuşi la negocieri, așa că liderii de sindicat au stabilit noi acţiuni de stradă. Miercuri şi joi, va fi pichetat sediul Ministerului Muncii
Pentru început, nu vor fi pichetări ample, numărul participanţilor fiind limitat. De la Buzău vor ajunge cinci cadre didactice. Dacă noile proteste nu vor da roade, se poate ajunge la grevă generală.
Lista de revendicări este consistentă, de la slaba finanţare a educaţiei pentru acest an, diferenţele salariale apărute după 1 ianuarie şi până la problema comasărilor de şcoli. Între timp, au apărut şi alte situaţii, tot din cauza intrării în vigoare a legilor fiscale, începând cu luna ianuarie.
Potrivit conducerii Sindicatului, peste 30% dintre angajaţii sistemului de învăţământ de la Buzău au de suferit din cauza noilor modificări legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here