Zeci de profesori din judetul Buzău riscă să rămână fără salarii, pe final de an. Mai multe școli și grădinițe nu mai au bani pentru salarii. Pentru luna aceasta, situația a fost rezolvată apelându-se la unitățile care mai aveau ceva bani în conturi. S-au luat bani de aici și s-au plătit salariile profesorilor din unitățile care au ajuns la fundul sacului.

”Problema cea mai mare este că la un moment dat școlile care au avut bani suficienți până la sfârșitul anului vor ajunge în aceeași situație cu cei care nu au avut bani, pentru că de la ei s-au luat bani pentru a fi dați celor care nu aveau. Avem aproape toate grădinițele cu program prelungit din municipiul Buzău si una din Râmnicu Sărat cărora nu le ajungeau banii de salariu pentru luna aceasta. Ar fi fost afectate dacă nu s-ar fi apelat la așa zisă echilibrare bugetară. Aveam 31 de unități școlare în această situație”, a declarat liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău, Ion Dobre.

Oficialii învățământului buzoian s-au adresat Ministerului Educației și au solicitat banii necesari plății salariilor cadrelor didactice până la finele anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here