recensamant2Ministerul Educaţiei şi Cercetării se implică în buna desfăşurare a recensământului. Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a primit la începutul acestei săptămâni o scrisoare în care se recomandă cadrelor didactice din învăţământul primar şi preşcolar să participe la recensământul populaţiei în calitate de personal de recensământ.

“Potrivit actelor normative în vigoare, perioada de desfăşurare a recensământului populaţiei şi al locuinţelor în ţara noastră este 20-31 octombrie 2011. În conformitate cu ordinul ministrului nr. 4292/24,05,2011, privind structura anului şcolar 2011-2012, în perioada 22-30 octombrie 2011, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Ca urmare, cadrele didactice din sistemul naţional de învăţământ care predau la aceste niveluri sunt disponibile pentru a se implica în realizarea recensământului(…) Vă rugăm să susţineţi realizarea acţiunilor de recenzare a populaţiei şi locuinţelor prin informarea cadrelor didactice despre importanţa acţiunii menţionate şi despre necesitatea de a o sprijini prin disponibilitatea personalului din învăţământ aflat în subordinea dumneavoastră la nivel teritorial de a participa la această acţiune, în calitate de personal de recensământ”, se arată în comunicarea trimisă Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Mai mult decât atât, cadrele didactice care vor participa la recensământ vor fi scutite de ore în zilele de 20, 21 şi 30 octombrie, urmând ca material pierdută să fie recuperată ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here