Ministerul Educatiei Nationale a solicitat Inspectoratelor scolare judetene sa asigure toate masurile necesare derularii in conditii optime a inscrierii in gradinita. Astfel, in vederea cuprinderii in invatamantul prescolar a copiilor cu varste intre 3 si 6 ani, reinscrierea copiilor care frecventeaza gradinita in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2017-2018 incepe in data de 8 mai, iar inscrierea copiilor nou-veniti va incepe din 22 mai, arata un comunicat al Ministerului Educatiei.

Potrivit documentului, ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In baza HG nr. 1252/2012 si in limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face in ordinea descrescatoare a numarului de crieterii generale de departajare cumulate de catre fiecare copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here