Cele mai bune licee din Buzău îşi vor umple în toamnă clasele cu boboci eminenţi, ale căror medii de admitere sunt de zece sau foarte aproape de zece.

4.274 de absolvenţi de gimnaziu au fost repartizaţi ieri în licee prin sistemul informatizat, în funcţie de mediile de la Evaluarea Naţională şi de opţiuni. Doar 10 au ratat repartizarea, pentru că nu şi-au trecut suficiente opţiuni pe listă, şansa lor fiind să obţină un loc la următoarea repartizare, din 22 iulie.

Primele 3 specializari din județ, în ordinea ultimei medii de admitere sunt toate de la colegiul Național “B.P. Hasdeu”: Matematică-informatică bilingv engleză, unde ultima medie a fost 9,78, Științe ale naturii, unde ultima medie a fost 9,62 şi Ştiinţe sociale, cu ultima medie de 9,32.

La Colegiul “Mihai Eminescu” bătălia cea mai mare a fost la Ştiinţele sociale, unde ultima medie de admitere a fost 8.87, iar la matematică-informatică ultima medie a fost 8.87.

Cerere mare a fost şi pentru profilul matematică-informatică de la Liceul teoretic “Radu Vlădescu” din Pătârlagele, unde s-a intrat cu medii peste 8,40, în timp ce la Grupul Şcolar din Nehoiu, la aceeaşi specializare, ultima medie a fost 7,37.

La polul opus se află Grupul Școlar “Erou Învățător Constantin Mușat” din Rușețu, unde ultima medie de admitere la profilul mecanică, a fost 3.44. Cu medii mici s-a intrat şi la Colegiul Agricol din Buzău unde la profilul tehnic, specializarea mecanică, ultima medie de admitere a fost 3.60.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here