Inspectoratul Școlar și Primăria Buzău au luat decizia de a muta elevii și baza materială de la Colegiul Național Mihai Eminescu în clădirea Liceului Costin Nenițescu, pe durata lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe strada Independenței. La rândul lor, elevii și profesorii de la Nenițescu urmează să își desfășoare activitatea la Liceul de Meserii și Servicii, de pe strada Bazalt.

Decizia a stârnit nemuțumiri în rândul elevilor și personalului de la Nenițescu. ”Nu am fost informată niciodată înainte de aeastă discuție, de această chestiune. Mi se pare una nepotrivită fiindcă decizia afectează grav școala și va duce la desființarea ei. Eu consider că ar fi trebuit discutată și cu noi pentru că este afectat inclusiv orarul elevilor, majoritatea navetiști. Nici la personalul auxiliar nu s-a gândit nimeni că riscă să își piardă locurile de muncă”, a declarat Narcisa Dașu, directoarea Liceului Costin Nenițescu.

Directoarea a explicat că, pe lângă faptul că nu a fost consultată în chestiunea mutării elevilor de la ”Eminescu”, în sediul de la ”Nenițescu”, ea nu e de acord cu perturbarea orarului elevilor. Aceasta este de părere că, în realitate, este vorba de comasarea cu cei de la Meserii și Servicii. În plus, se pare că în luarea deciziei nu s-a ținut cont și de argumentul bazei materiale din dotarea liceului, pentru practica de calificare a elevilor din liceul de pe strada Transilvaniei.

În această dimineață, conducerea Liceului Costin Nenițescu, împreună cu o delegație de elevi, a mers la primarul Constantin Toma să își exprime nemulțumirea. Însă edilul le-a răspuns că nu va reveni asupra decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here