În România sunt 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior, conform unei postări a fostului ministrului Educaţiei, Liviu Pop, pe pagina sa oficială de Facebook. Postarea a cuprins și o listă în care apar unităţile şcolare, grupate pe judeţe, unde elevii merg la toaleta din fundul curţii. Judeţul Buzău figurează pe această listă cu nu mai puţin de 59 de unităţi de învăţământ, fiind pe locul 11.

”La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor”, este postarea fostului ministrului al Educaţiei de pe Facebook.
În clasamentul naţional, pe primul loc se află judeţul Vaslui cu 389 de şcoli cu wc-uri în curte, urmat de Suceava, cu 217 de şcoli, şi Botoşani, respectiv Iaşi, cu câte 207 şcoli fiecare. La polul opus, se găsesc Ilfov (o şcoală), Mureş (două şcoli) şi Giurgiu (opt şcoli).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here