Fosta Şcoală nr. 6, actuală “Grigore Baştan”, este propusă pentru desfiinţare. Primăria Buzău doreşte comasarea cu Şcoala gimnazială “Ion Creangă”, situată în imediata apropiere. Ideea comasării vine de la necesitatea reducerii cheltuielilor pentru unităţile de învăţământ cu un colectiv de elevi în scădere de la an la an.
La fosta Şcoală nr. 6 sunt înscrişi peste 400 de copii. Cadrele didactice de la “Grigore Baştan” nu îmbrăţişează ideea comasării.

În același timp, reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar spun că viitoarele consecinţe ale unei comasări trebuie analizate minuţios. Aceștia nu sunt de acord cu o astfel de decizie pt motiv că se poate ajunge la un abandon şcolar în masă.

Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că, deocamdată, se analizează propunerea Primăriei, urmând să fie luată o decizie după mai multe discuţii cu toţi cei implicaţi.
Politica de comasare de şcoli nu ar fi o noutate în municipiul Buzău. Prima despre care s-a vorbit anul acesta este cea a Liceului Costin Neniţescu cu Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii, comasare care ar putea fi pusă în aplicare tot din anul şcolar următor.

1 COMENTARIU

  1. O decizie bună. Ar fi o decizie corectă dacă școala nr 6 ar deveni grădiniță cu program prelungit. Tinerii din Buzău au nevoie pentru copii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here