clasaMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat că anul acesta vor fi simplificate procedurile de înscriere în clasa pregătitoare.

Părinţii vor avea din start două opţiuni, în sensul că locul corespunzător circumscripţiei va fi rezervat, astfel încât părintele să nu-şi pună problema că dacă încearcă să-şi dea copilul la o altă şcoală sau într-o altă locaţie pierde locul din propria circumscripţie. (…) Am stabilit că Ministerul Educaţiei împreună cu inspectoratele şcolare vor face un recensământ cât mai aproape de realitate, apoi vom stabili exact cum procedăm. Anul acesta avem mai multe situaţii, nu este doar înscrierea la clasa pregătitoare, sunt şi ceilalţi copii care nu au fost daţi de părinţi în clasa pregătitoare pentru că nu ştiau ce se întâmplă acolo şi i-au menţinut în grupa mare.

Acum trebuie să găsim o modalitate prin care aceşti copii să treacă în clasa întâi. Am discutat cu inspectorii şcolari şi am insistat pe ideea de dialog, pentru că multe dintre problemele de anul trecut au apărut pentru că pur şi simplu nimeni nu a stat de vorbă cu nimeni”, a spus Pricopie exprimându-şi speranţa că 99% dintre problemele care ar putea să apară la înscrierea în clasa pregătitoare vor fi rezolvate din prima etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here