Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Buzău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, organizează în data de 9 iunie 2018, Simpozionul Național „Problemele secolului XXI: delincvenţa juvenilă, consumul de droguri şi violenţa în şcoală”, ediţia a X-a, activitate integrantă a Proiectului Educaţional Național „Nouă ne pasă”.

Simpozionul Naţional ,,Problemele secolului XXI: delincvența juvenilă, drogurile şi violenţa în şcoală” are drept scop prevenirea consumului de droguri, a infectării cu virusul HIV, a delicvenţei juvenile, a violenţei în şcoală şi a traficului de persoane.

Obiectivele acestui eveniment sunt:
-combaterea consumului de droguri şi a traficului de persoane prin organizarea / desfăşurarea activităţilor /campanii în mediul şcolar;
-identificarea factorilor de risc şi prevenirea influenţei lor asupra stării de sănătate în materiale prezentate în cadrul simpozionului;
-prevenirea extinderii traficului de fiinţe umane şi a consumului de droguri prin implicarea elevilor şi a cadrelor didactice;
-prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, a violenţei în şcoală / în afara şcolii prin realizarea de activităţi la nivelul şcolii;
-identificarea cauzelor, originilor, formelor de manifestare şi a posibilităţilor de prevenire a violenţei în perimetrul şcolar.
Grupul ţintă al simpozionului sunt cadre didactice din învăţământul preuniversitar și elevi din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal Secţiuni cadre didactice:
1). Violenţa – o realitate a zilelor noastre
2). Drogurile – o tentaţie ucigaşă
3). Rolul normelor şi legilor privind delincvența juvenilă
4). Exemple de bune practici (proiecte de activităţi şcolare şi extraşcolare, programe, acţiuni realizate la nivelul unităţii şcolare).
Secţiune pentru preşcolari şi învăţământul primar Concurs de grafică, fotografii şi colaje Secţiune pentru elevi din învăţământul gimnazial şi liceal:
1). Există violenţă în şcolile româneşti? Factori care influenţează manifestările violente.
2). Drogurile – atentat la sănătate!
3). Delincvența juvenilă – o problemă a zilelor noastre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here