bacalaureat 2011Şase şcoli buzoiene au participat astăzi la testarea elevilor din cadrul proiectului PISA. Potrivit inspectorului şcolar general Florina Stoian , şcolile au fost selectate din mediul rural şi cel urban iar rezultatele vor fi cunoscute anul viitor.

Au fost selectaţi elevi care au împlinit în ultimele 6 luni vârsta de 15 ani. Programul OECD-PISA evaluează în ce măsură elevii aflaţi spre finalul educaţiei obligatorii deţin unele dintre competenţele-cheie, cunoştinţele şi deprinderile de bază esenţiale pentru continuarea studiilor, participarea deplină la viaţa socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii.

Elevii primesc o broşură de test cu durata de două ore, conţinând atât itemi ce vizează competenţele de matematică şi rezolvare de probleme în situaţii autentice ce pot fi întâlnite în viaţa adultă (75%), cât şi itemi de citire/lectură (15%) şi ştiinţe (10%). Sarcinile de lucru au ca punct de pornire texte non-literare, grafice, diagrame, hărţi, imagini, reprezentări schematice.

De asemenea, elevii primesc pentru completare un chestionar de mediu socio-educaţional, cu durata de 45 de minute. 178 de şcoli din ţară organizează testarea elevilor în cadrul proiectului OECD-PISA 2012. După testarea anterioară, România a ocupat locul 49 din 65. Primele îmbunătăţiri ar putea apărea la următoarea testare, peste trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here