Economic

64 de unități de învățământ preuniversitar din toată țara au fost premiate ieri de ministrul Educației Remus Pricopie, la finele celei de-a X-a ediții a competiției naționale „Școala Europeană”. Trei licee din județul Buzău se numără printre eleColegiul Economic Buzău, locul 16, Liceul de Arte ”Margareta Sterian”, locul 21, Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, locul 29. Și Liceul cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” s-a înscris în competiție dar nu a reușit să obțină decât punctaj aferent locului 68.

liceul de arta


Primele trei locuri au fost ocupate de școli din Moldova.„Şcoala Europeană” este o competiție lansată în urmă cu 10 ani care se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în activități/programe/proiecte europene. Dacă îndeplinesc condițiile cerute de Ministerul Educației, școlile primesc la finele perioadei de evaluare un certificat de „Școală Europeană”, valabil trei ani.116 unități de învățământ preuniversitar din 36 de județe şi din municipiul București au participat la ediția de anul acesta, însă numai 64 au reușit să obțină certificatul şi premiul în valoare de 5.000 lei, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Unitățile de învățământ au fost evaluate după mai multe criterii printre care: dezvoltarea dimensiunii europene a educației prin activități de cooperare europeană, performanțele școlare ale elevilor, asigurarea egalității de șanse, continuitate şi constantă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor). Lista completă a câștigătorilor este disponibilă pe site-ul MEN.

pedagogic1Potrivit reprezentaților ministerului, sumele de bani care li se cuvin celor 64 de școli vor fi repartizate prin intermediul inspectoratele școlare județene/al municipiului București şi vor fi utilizate de fiecare unitate de învățământ exclusiv pentru dotări. Decizia privind alocarea banilor va aparține conducerii școlilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here