greva-invatamant-prahovaFederatia Sindicatelor Libere din Invatamant a stabilit un calendar al actiunilor de protest ce vor avea loc in perioada urmatoare atat la nivel national, cat si local.

In perioada 28 octombrie-30 octombrie, la nivel national va fi pichetat sediul Guvernului si sediul USL, iar la nivelul judetului Buzau cadrele didactice vor intra in greva de avertisment, dar fara incetarea activitatii.

In data de 6 noiembrie va fi organizat la Bucuresti si un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars de protest, la care vor participa si profesorii buzoieni.

Sindicaliştii din educaţie solicită guvernanţilor alocarea a 6 la sută din PIB pentru sistemul de învăţămînt, precum şi o lege a salarizării specifică.

Modificarea legii educaţiei, reintroducerea unor sporuri şi decontarea navetei sunt alte cereri pe care le vor rezolvate sindicaliştii din învăţămînt.

Lista revendicărilor este extrem de lungă şi a fost transmisă tuturor factorilor cu rol de decizie.

Inclusiv parlamentarilor li se cere ajutorul pentru adoptarea unei legi a educaţiei echitabile, care, mai presus de toate, să ţină politica departe de şcoală.

Dascălii nu au dat înapoi de la greva japoneză şi par mai hotărîţi ca niciodată să fie uniţi pentru a obţine ceea ce îşi doresc. Creşterea salariilor este, pentru majoritatea dascălilor, cel mai important punct pe care l-ar vrea rezolvat.
Sindicalistii cer si o lege a salarizarii care sa creasca salariile profesorilor debutanti cu 50%, majorarea salariilor personalului nedidactic si eliminarea discriminarii, in sensul ca in prezent nu este recunoscut sporul de vechime.

Dascălii nu exclud declanşarea grevei generale, în cazul în care nu ajung la un numitor comun cu Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here