valeriuzgonea-1378911037Astazi, incepand cu ora 10:00, la scoala din Cilibia sunt asteptati presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, Ambasadorul Frantei in Romania Philippe Gustin, precum si alte personalitati locale si judetene pentru a afla rezultatele unei campanii de prevenire a abandonului şcolar.

Delegatia va fi condusa de Cristi Bagiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Situată într-o localitate considerată zonă defavorizată cu populaţie romă şi cu un grad mare de sărăcie, Şcoala Gimnazială Cilibia s-a confruntat, în ultimii ani, cu fenomene de absenteism foarte crescut şi chiar de abandon şcolar.

Datorită acestui fenomen, profesorul Doiniţa Guţeniuc, susţine că  în şcoala pe care o conduce s-au derulat diferite proiecte prin care, împreună cu colectivul de cadre didactice, s-a încercat reducerea numărului de absenţe şi determinarea elevilor şi a familiilor acestora să nu mai renunţe la educaţie.

Astfel, în anul şcolar 2011-2012 şcoala buzoiană a fost selectată să facă parte dintr-un proiect ZEP (Zone de Educaţie Prioritară) intitulat ”Hai la şcoală!”, campanie iniţiată de UNICEF împreună cu alte organizaţii non-guvernamentale.

Un motiv de mândrie pentru colectivul de profesori de la Cilibia îl constituie faptul că, în cadrul Conferinţei Naţionale de la Sinaia (23-25 septembrie 2012 ) pentru lansarea celui de-al treilea an de campanie ”Hai la şcoală!”, şcoala buzoiană a fost premiată pentru rezultate deosebite în cadrul proiectului în anul şcolar 2011-2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here