Anul acesta, liceenii de clasa a XI-a ar putea scăpa de simularea examenului de Bacalaureat. Spre deosebire de anii trecuți, Ministerul Educației a lăsat ca decizia organizării simulării pentru această clasă să fie luată în fiecare județ, de către oficialii învățământului din teritoriu. Iar dacă se va hotărî ca liceenii să intre în sălile de clasă pentru a susține testele care le arată cât de pregătiți sunt la acest moment pentru examenul maturității, vor susține simularea abia în luna mai, aproape de sfârșitul anului școlar.

La Buzău, conducerea Inspectoratului Școlar a discutat deja pe marginea acestui subiect cu directorii de școli. Fiecare director va trebui să își spună părerea cu privire la cât de utile sunt simulările astfel încât în final să se ia o decizie cu privire la organizare.

Pe de altă parte, s-a conturat ideea ca simularea Bacalaureatului pentru elevii de clasa a 11 a nu și-ar avea rostul. Asta pentru că din experiența anilor trecuți reiese că din moment ce notele nu se trec în catalog, liceenii sunt dezinteresați iar absenteismul ridicat.

Dacă în cele din urmă directorii școlilor împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău vor ajunge la concluzia că simularea examenului de Bacalaureat trebuie susținută și de elevii din clasele a 11 a, atunci probele vor fi susținute de aceștia în luna mai.

Între timp, luna viitoare, colegii lor mai mari, cei din anii terminali, vor trece prin emoțiile simulărilor. Probele vor începe pe 23 martie. Liceenii vor afla cum s-au descurcat și cât de pregătiți sunt pentru examenul din vară pe 3 aprilie, când vor fi centralizate rezultatele de la simulări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.