Copiii de la Zoiţa au avut gastroenterită şi nu toxiinfecţie alimentară. Este diagnosticul pus de epidemiologul şef al DSP Buzău. Concluzia a fost trasă de specialiştii în sănătate publică după ce toate probele prelevate atât de la produsele incriminate , iaurt şi corn, cât şi de la elevi şi responsabilul cu programul guvernamental din şcoală, au ieşit conforme. Sursa de îmbolnăvire pare să fie apa folosită pentru spălarea mâinilor după folosirea toaletei. Primarul comunei şi directorul şcolii au fost atenţionaţi de prefectură să ia toată măsurile pentru îmbunătăţirea calităţii apei.

Cei 18 elevi de la şcoala din Zoiţa care au ajuns la spitalul din Rm Sărat , săptămâna trecută nu au avut toxiinfecţie alimentară, deşi simptomatologia prezentată de micuţi la consultul medical semăna foarte mult cu această afecţiune. Epidemiologii care s-au ocupat de anchetă în acest caz, au spus clar că este vorba de un episode de gastro-enterocolită cauzat cel mai probabil de apa de la toaleta şcolii. Probele luate şi de acolo au arătat că apa era plină de bacterii coliforme. Mai mult decât atât, sursa de apă nu avea autorizaţie, fiind vorba de un foraj propriu.

Şi rezultatele probelor prelevate de DSVSA au fost corespunzătoare atât cele microbiologice cât şi cele fizico-chimice.

Prefectul judeţului a atenţionat primăria dar şi conducerea şcolii pentru calitatea neconformă a apei folosite de elevi pentru spălatul mâinilor. DSP a transmis măsurile ce trebuie luate: dezinfecţie permanantă, aprovizionarea cu material dezinfectant.

Săptămâna trecută 18 elevi de la şcoala Zoiţa au ajuns cu ambulanţele la spitalul din Rm Sarat după ce au cosnumat în pauză iaurtul şi cornul din programul guvernamental. 15 dintre ei aurămas întrenaţi 24 de ore sub supravegherea medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.