La un an de la reținerea sub acuzația de luare de mită, fostul primar PSD de la Viperești, Elvis Oprea, a primit sentința definitivă. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe 12 aprilie la trei ani de închisoare. ”Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de artr. 254 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 3201 din Codul de procedură penală, de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare”, întrucât și-a recunoscut vinovăția. A obținut astfel reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege întrucât, până la începerea cercetării judecătorești, inculpatul a declarat că recunoaște săvârșirea faptelor reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaște și și le însușește. De altfel, încă de la prima înfățișare în fața judecătorilor Tribunalului Buzău, Elvis Oprea și-a recunoscut faptele pentru care a fost reținut de procurori anul trecut înainte de Paște. După ce și-a recunoscut fapta și a returnat denunțătorului suma de 10 mii de lei, magistrații Tribunalului Buzău l-au condamnat pe fostul primar din Viperești, Elvis Oprea, la patru ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi cetățenești printre care și cel de a candida la o funcție publică, după executarea pedepsei principale. A doua zi de la pronunțare, Instanța l-a eliberat provizoriu pe cauțiune, stabilită la valoarea de 35.000 de lei.

 

Elvis Oprea a ajuns în arestul poliției în urmă cu un an, după un flagrant. A fost acuzat că a pretins unui localnic 10.000 de lei mită pentru a nu-i rezilia un contract de arendă, iar suma ar fi ajuns la primar printr-un intermediar. Elvis Oprea tocmai încheia cel de-al doilea mandat și prima oară a câștigat alegerile după ce tatăl său, fost primar, a murit. Elvis prea și-a depus, prin intermediul soției sale, candidatura, ca independent, pentru al treilea mandat, în timp ce se afla în arest preventiv. Luând în calcul o eventuală condamnare , localnicii comunei Viperești nu i-au mai acordat  votul.

Acum, Oprea s-a întors în Penitenciarul Mândrești din județul Vrancea, acolo unde și-a petrecut o parte din perioada de arest preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.